Rudy Giuliani susţine că Trump nu a colaborat cu Rusia, dar este posibil ca persoane din echipa sa de campanie să fi făcut acest lucru

Rudy Giuliani, avocatul personal al preşedintelui american Donald Trump, a declarat că ar fi putut să aibă loc o colaborare între echipa de campanie a lui Trump şi oficiali ruşi, dar dacă s-a întâmplat, Trump nu a fost implicat, scrie Politico.

„Nu am spus niciodată că nu a avut loc o colaborare între echipa de campanie sau cu persoane din echipă”, a declarat Giuliani într-un interviu acordat prezentatorului CNN, Chris Cuomo.

Giuliani a adăugat că Trump nu a declarat niciodată că nu a existat o colaborare deloc, el doar precizând că nu a contribuit la eforturile ruşilor de a se amesteca în alegeri.

„Mi-aţi redat greşit poziţia. Nu am spus niciodată că nu a existat o colaborare între echipa din campanie sau între anumite persoane din echipă”, a afirmat Giuliani înainte să fie întrerupt.

Trump a afirmat în numeroase rânduri că nu a existat „nicio colaborare” şi că oficiali importanţi din echipa sa de campanie au negat acuzaţiile.

Fost primar al New York-ului, Giuliani a fost tot mai prezent în ultima perioadă la televiziuni din poziţia de avocat al lui Trump, făcând declaraţii care complică mesajele transmise de Trump şi de Casa Albă.

Trump a negat iniţial colaborarea cu Rusia, după ce au apărut informaţii conform cărora oficiali importanţi ai campaniei s-au întâlnit cu un avocat care avea legături cu Kremlinul la Trump Tower, Trump şi fiul său, Donald Trump Jr, prezent la acea întâlnire, au argumentat că întâlnirea a fost în legătură cu politica privind adopţiile.

Când au apărut noi informaţii conform cărora întâlnirea a avut loc de fapt pentru a găsi informaţii despre Hillary Clinton, a fost argumentat că orice echipă de campanie ar fi organizat o astfel de întâlnire. Într-un final, Giuliani a argumentat că dacă colaborarea ar fi avut loc, „nu este o infracţiune” iar miercuri Giuliani a precizat că este posibil să fi avut loc o colaborare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *