Rugby-ul în epoca Petrache: naționala eliminată de la Cupa Mondială, Federația la un pas de faliment

Naţionala de rugby a României a fost descalificată la Cupa Mondială din 2019 din Japonia, pentru că a folosit un jucător neeligibil, Sione Fakaosilea originar din Tonga, în opt partide din preliminarii, transmite Mediafax. Pentru fiecare meci în care a jucat, prima reprezentativă a primit o penalizare de cinci puncte, a anunţat IRB (International Rugby Board). În plus, Federația Română a fost amendată cu 100 de mii de lire sterline. Conform Prosport,  Federaţia Română de Rugby nu mai are bani, iar amenda aplicată și neâncasarea primei de calificare la Cupa Mondială poate însemna falimentul federaţiei.

Este pentru prima dată în istoria rugby-ului românesc când naționala nu participă la Cupa Mondială.

Căpitanul echipei naționale, Mihai Macovei, scrie într-o postare pe Facebook: „Astăzi, rugby-ul românesc a pierdut tot! Nu credeam niciodată că o să-mi închei cariera internațională în fața televizorului. Este o lovitură mare pentry Rugbi-ul românesc, pentru toți jucătorii României, pentru mulți era ultima Cupă Mondială. Păcat de lipsa de profesionalism a unora care ar fi trebuit să cunoască regulamentul ca și pe Tatăș Nostru. Mulțumesc suporterilor pentru tot ceea ce au făcut pentru echipa națională? Sper ca într-o zi România sa ajungă acolo unde îi este locul!”.

Federația Română de Rugby este condusă, din 2017, de Alin Petrache, fostul președinte al Comitetului Olimpic Român. Petrache a demisionat de la conducerea COSR, în 2016, în urma rezultatelor slabe înregistrate de sportivii români la Jocurile Olimpice de la Rio, dar și pe fondul acuzațiilor potrivit cărora echipamentul oficial al sportivilor de la Olimpiadă ar fi fost contrafăcut. Echipamentul care purta emblema firmei Kappa a costat 130.000 de euro, dar pe parcursul competiției acesta s-a decolorat sau s-a rupt. COSR a refuzat să se constituie parte civilă și să plătească o expertiză care să arate dacă echipamentul era sau nu contrafăcut.

Alin Petrache, fost deputat PSD, este fiul celebrului Adrian Petrache – cunoscut din cuplul Bittner-Petrache, celebru în epoca Năstase. „Alin Petrache, scrie Cotidianul.ro, este nimeni altul decât fiul lui Adrian Petrache, unul dintre capii ”celebrului” grup de jongleri cu terenuri Petrache-Bittner-Finiş-Cocoş, grup afiliat odinioară cercului de interese al fostului premier Adrian Năstase, ulterior transferat lângă un alt cerc de interese, PDL-Udrea-Băsescu”.

 

Sursa foto: puterea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.