Rusia a instalat rachete nucleare în zona de litoral a Mării Negre, potrivit unor imagini din satelit

Rusia a instalat sisteme de rachete nucleare în apropiere de graniţa cu Ucraina, în zona de litoral a Mării Negre, conform unor noi imagini din satelit, scrie Newsweek.

Fotografiile, făcute de ImageSat International, arată plasarea a unor rachete nucleare Iskander cu rază scurtă în apropierea oraşului Krasnodar, care se află la 434 kilometri distanţă de graniţa cu Ucraina, a informat Fox News. ImageSat este un furnizor profesionist de imagini din satelit. Fotografiile sale sunt folosite de obicei de guverne şi agenţii de apărare pentru analize de securitate.

Imaginile din satelit arată o bază militară cu mai multe buncăre şi o a doua bază militară situată în apropiere. Un lansator de rachete Iskander poate fi văzut în imagini alături de un vehicul care poate fi folosit pentru a reîncărca rapid rachetele în lansator.

Un alt astfel de vehicul poate fi văzut cum părăseşte un buncăr din apropiere. ImageSat International a sugerat că exerciţiul poate fi văzut ca „un semn de la Rusia către SUA”.

Un alt exerciţiu similar a avut loc în apropierea oraşului siberian Ulan-Ude.

Rachetele de tip Iskander au o rază de 498 de kilometri, ele fiind capabile astfel să ajungă în regiunea Donbass din estul Ucrainei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *