Rusia a testat din nou cu succes racheta hipersonică prezentată drept imposibil de oprit, susțin surse din serviciile secrete americane

Rusia a testat din nou cu succes racheta balistică hipersonică Zircon, o armă în faţa căreia Statele Unite nu deţin în prezent un sistem viabil de apărare, relatează CNBC. Menţionând un raport al serviciilor secrete americane, două surse afirmă pentru CNBC că Rusia a testat din nou cu succes racheta hipersonică 3M22 Zircon.

Efectuat pe 10 decembrie, acesta ar fi al cincilea test din 2015 încoace al acestei rachete ce ar urma să fie instalată pe noua generaţie de submarine nucleare, clasa Husky.

Racheta a atins o viteză de Mach 8, scrie CNBC. „Ceea ce observăm în particular la această armă este că ruşii au proiectat-o pentru a avea o capacitate cu dublă utilizare, putând fi folosită atât împotriva unei ţinte aflate la sol, cât şi pentru doborârea unei ţinte navale”, a explicat una dintre surse.

Conform surselor citate, Zircon urmează să fie produsă în 2021 şi să intre în dotarea armatei ruse în 2022. Racheta este dezvoltată de „NPO Maşinostroienia“, biroul de proiectare a rachetelor din Reutovo, care a realizat mai multe arme balistice din arsenalul armatei ruse.

„În viitorul apropiat, Zircon va deveni principalul atu al armatei ruse în orice confruntare posibilă cu americanii“, a scris expertul militar Oleg Bozhov într-un editorial în săptămânalul „Zvezda“. Racheta Zircon are o rază de acţiune de aproximativ 400 de kilometri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *