Rusia. Copii de grădiniță, scoși la paradă cu arme în mâini

Copiii de la grădinițele din orașul rusesc Piatigorsk au participat la o paradă a „trupelor preșcolare”. Peste 500 de copii în uniforme militare au mărșăluit pe străzile orașului în grupuri care reprezentau soldați ai unităților de infanterie, tanchiști, piloți și marinari militari, cât și de asistente medicale. Toți au mers în pas de marș spre Piața Focului Veșnic.

Potrivit autorităților orașului, faptul că marșul a reușit să adune un număr atât de mare de participanți demonstrează că asemenea acțiuni sunt căutate în societate și sunt necesare, relatează publicația rusă Novaia Gazeta.

„Cu cât mai devreme începe educația în spiritul patriotic, cu atât societatea este mai sănătoasă și integră. Nu este vorba doar de un joc vesel. Este vorba de recunoștința, memoria și mândria noastră”, a spus șefa Direcției de educație Natalia Vasiutina.

La eveniment au fost prezenți veterani, membri ai mișcării „Юнармия” („tânăra armată”), reprezentanți ai organizațiilor civice, dar și ai autorităților locale, cât și un număr mare de pedagogi și părinți, care i-au urmărit pe copii interpretând cântecul „Katiusha” și recitând poezii dedicate victoriei din cel de-al Doilea Război Mondial și imnuri în cinstea ostașilor căzuți.

Primarul orașului Piatigorsk, care a întâmpinat marșul, s-a arătat încântat de performanța copiilor și a declarat că evenimentul ar putea deveni tradițional. „Au venit sute de cetățeni ai orașului, ceea ce înseamnă că legătura dintre generații este vie și puternică”, a adăugat acesta. Șefa Comitetului de Stat pentru problemele de familie și copii din Federația Rusă, Tamara Pletneva, a criticat însă marșul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *