Rusia. Destituiri în urma extragerii spionului CIA

Mai mulţi ofciali ruşi au fost destituiţi din cauză că au lăsat un fost angajat al Kremlinului – un presupus informator al CIA – să părăsească ţara, potrivit agenţiei ruse de presă Interfax. CNN a dezvăluit luni că acest agent CIA a fost adus în Statele Unite în 2017.

Potrivit cotidianului rus Kommersant, informatorul ar fi Oleg Smolenkov. El ar fi ”dispărut” împreună cu soţia şi cei trei copii în Muntenegru, în iunie 2017.

”La puţin după dispariţia sa la Smolenko, în iunie 2017, agenţiile de informaţii vizate au deschis o anchetă care a arătat că oficialii care au autorizat un angajat al administraţiei prezidenţiale şi familia sa să plece în vacanţă în Muntenegru au încălcat o interdicţie de călătorie” în această ţară din Balcani, a declarat o sursă informată pentru Interfax.

Moscova a interzis călătoriile în Muntenegru în primăvara lui 2017, în urma unei intensificări a tensiunilor între cele două ţări, după ce Podgoriţa a acuzat Moscova de faptul că a susţinut o tentativă de lovitură de stat în 2016, acuzaţii dezminţite de Kremlin.

”Acţiunile acestor oficiali au fost considerate imprudente şi necugetate. Unii dintre ei au fost sancţionaţi, alţii destituiţi”, a declarat aceeaşi sursă pentru Interfax. Rusia a cerut joi Statelor Unite – prin intermediul Interpolului – să-ii furnizeze informaţii despre Smolenkov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *