Rusia exclude o îmbunătățire a relației cu Ucraina dacă Petro Poroșenko este reales președinte

Rusia a exclus marţi o îmbunătăţire a relaţiilor cu Ucraina dacă şeful statului ucrainean în exerciţiu, Petro Poroşenko, este reales pentru al doilea mandat la alegerile prezidenţiale din 31 martie, scrie agenţia Unian.

„Cât priveşte cine ar putea fi mai bun pentru relaţiile noastre bilaterale cu Ucraina, ceea ce vă pot spune clar este că situaţia nu se va îmbunătăţi cu actualul preşedinte ucrainean’, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o conferinţă de presă.

Astfel purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse a răspuns la întrebarea unui ziarist dacă dintre cei 39 de candidaţi la funcţia supremă în statul ucrainean există o personalitate sub preşedinţia căreia relaţiile ruso-ucrainene s-ar putea dezvolta într-un mod mai fructuos decât acum.

„Pentru Kremlin ar fi mult mai bine dacă ucrainenii şi-ar alege un preşedinte care să evalueze realitatea într-un mod judicios, la care să prevaleze înţelepciunea politică, nu un preşedinte al războiului, ci al păcii şi un promotor al relaţiilor bune cu vecinii, inclusiv cu Federaţia Rusă„ a spus Peskov.

Cu mai puţin de două săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale din Ucraina, actorul de comedie Volodimir Zelenski este candidatul favorit, cu 25% din intenţiile de vot. Petro Poroşenko se clasează pe locul doi cu 16,6% dintre preferinţe, fiind urmat de fostul prim-ministru Iulia Timoşenko, cu 16,2%, notează EFE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *