Rusia înlocuiește legendarele pistoalele sovietice Makarov cu unul numit Șarpele Boa

Rusia va înlocui legendarele sale pistoale sovietice de tip Makarov în cadrul armatei şi poliţiei cu un nou tip de armă capabilă să funcţioneze până la temperaturi de minus 70 de grade Celsius şi să străpungă o vestă antiglonţ la 100 metri distanţă, a anunţat vineri producătorul acesteia, citat de France Presse.

Producţia în serie a acestui nou tip de pistol, denumit Udav (şarpe boa, în limba rusă), urmează să înceapă în primăvară şi ar trebui ca la termen să înlocuiască pistoalele Makarov în cadrul armatei şi poliţiei ruse’, se menţionează într-un comunicat emis de conglomeratul militaro-industrial public Rostec.

Makarov este un pistol semiautomat, utilizat de la începutul anilor 1950, el înlocuind în acea perioadă pistolul sovietic de tip Tokarev.

„‘Makarov este principala armă personală a ofiţerilor din forţele armate şi de securitate în mai multe ţări din fostul Pact de la Varşovia, precum şi din China”, a subliniat Rostec.

Recent, Rusia a furnizat, printre alte arme, şi 900 de pistoale Makarov Republicii Centrafricane.

„Prin puterea sa distructivă, Udav va deveni unul din cele mai puternice pistoale din lume”, susţine Rostec, indicând că glonţul său cu un calibru de 9x21mm permite străpungerea unei veste antiglonţ la „100 metri distanţă”.

Pistolul face faţă unor „emperaturi extreme între -70 şi +50 de grade şi condiţiilor de deşert arid, arctic şi de umiditate ridicată”, a apreciat Serghei Abramov, directorul industrial al grupului Arme din cadrul Rostec.

Pistolul Udav va fi disponibil şi în versiunile civilă şi sportivă şi va fi destinat exportului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *