Rusia-Marea Britanie, război pe cale undelor

Agenția națională de reglementare în domeniul telecomunicațiilor din Rusia, Roskomnadzor, a anunțat că va efectua mai multe verificări în privința postului britanic de televiziune BBC.

Această reacție a Moscovei vine la o zi după ce Agenția care reglementează audiovizualul din Marea Britanie, Ofcom, a emis o avertizare la adresa postului de televiziune Russia Today, principala armă propagandistică a Kremlinului.

„În legătură cu decizia emisă de Ofcom în adresa postului de televiziune Russia Today, Roskomnadzor începe verificări în adresa postului TV BBC”, se arată într-un comunicat publicat pe pagina web a instituției.

Verificări în acest sens vor fi efectuate și la siteul BBC World News.

Amintim că la 20 decembrie, agenția britanică de reglementare în domeniul audiovizualului Ofcom a învinuit postul de televiziune afiliat Kremlinului, Russia Today, de încălcarea principiilor de obiectivitate.

Agenția a examinat trei materiale ale postului TV în care s-a discutat incidentul din Salisbury, când au fost otrăviți Serghei și Iulia Skripal. Specialiștii au constatat cel puțin șapte încălcări ale legislației audiovizuale din Marea Britanii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *