Rusia se pregăteşte de cele mai ample exerciţii militare de la căderea URSS

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a anunțat Rusia se pregătește de cele mai ample exerciții militare de la căderea URSS, Orient 2018, ce vor avea loc între sfârșitul lunii august și începutul lui septembrie în Siberia și Orientul Îndepărtat. Se vor implica soldați din două raioane militare și din Flota Nordică.

Exercițiile miliare Vostok 2018 (Orient 2018 ), care va avea loc la sfârșitul lunii august, cu implicarea trupelor chineze și mongole, vor reprezenta o oportunitate pentru Moscova și Beijing pentru a-și consolida legăturile , a declarat ministrul Apărării chinez Wei Fenghe.

„Aceste manevre vizează întărirea și dezvoltarea relațiilor ruso-chineze, parteneriatul strategic multilateral și interacțiunea, pentru a aprofunda cooperarea practică dintre forțele armate ale celor două țări”, a afirmat el într-o declarație.

Ministrul chinez al Apărării a subliniat, de asemenea, că aceste exerciții vor oferi o oportunitate forțelor armate de a-și îmbunătăți capacitatea de a răspunde în comun amenințărilor la adresa securității.

„Manevrele nu sunt îndreptate împotriva țărilor terțe”, a mai spus oficialul chineă.

Șoigu nu a dezvăluit nici forţele mobilizate şi nici teritoriul acoperit, dar a afirmat că vor fi cele mai mari de la exerciţiile Zapad-81, din anul 1981. Atunci au fost implicați aproximativ 150 de mii de militari, iar URSS a arătat cele mai noi arme, inclusiv rachete balistice. Anul acesta, pe lângă soldații și armele din Rusia, China va trimite peste 3.000 de soldați, 900 de arme și 30 de avioane și elicoptere. Exerciţiile vor coincide cu o vizită a preşedintelui chinez la Forumul Economic de la Vladivostok.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *