Rusia se retrage din Consiliul Statelor Mării Baltice. Iată ce susține Lavrov

Rusia a luat decizia oficială de a se retrage din Consiliul Statelor Mării Baltice, a anunţat, marţi, Ministerul rus de Externe. Comunicatul publicat de minister susţine că statele occidentale ”au pus monopol asupra Consiliului pentru propriile obiective conjuncturale” şi nu se întrevăd perspectivele restabilirii funcţionării normale a organizaţiei, care se ”scufundă tot mai adânc în rusofobie şi minciuni” şi care a fost transformată într-un ”instrument de politică anti-rusă”, relatează agenţia de presă rusă TASS.Rusia a luat decizia oficială de a se retrage din Consiliul Statelor Mării Baltice, a anunţat, marţi, Ministerul rus de Externe. Comunicatul publicat de minister susţine că statele occidentale ”au pus monopol asupra Consiliului pentru propriile obiective conjuncturale” şi nu se întrevăd perspectivele restabilirii funcţionării normale a organizaţiei, care se ”scufundă tot mai adânc în rusofobie şi minciuni” şi care a fost transformată într-un ”instrument de politică anti-rusă”, relatează agenţia de presă rusă TASS.

”Drept răspuns la acţiunile ostile, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a trimis un mesaj emisarilor statelor membre Consiliul Statelor Mării Baltice, Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe (n.r. Josep Borrell), precum şi Secretariatului Consiliului de la Stockholm, notificându-i despre retragerea (Rusiei) din organizaţie”, se arată în comunicatul Ministerului rus de Externe.

Ministerul rus de Externe a remarcat că statele occidentale ”au pus monopol asupra Consiliului pentru propriile obiective conjuncturale” şi nu se întrevăd perspectivele restabilirii funcţionării normale a Consiliului, care se ”scufundă tot mai adânc în rusofobie şi minciuni”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.