Rusia simulează atacuri asupra unor nave „inamice” în Marea Neagră

Moscova continuă să-şi flexeze muşchii în Marea Neagră pe fondul desfăşurării exerciţiilor navale Sea Breeze 2021. Sâmbătă, avioane militare ruse au simulat bombardarea unor „nave inamice”, relatează Reuters.

Flota Rusă de la Marea Neagră a anunţat sâmbătă că a efectuat simulări de atacuri asupra unor „nave inamice”. Exerciţiile au implicat avioane de luptă Su-30SM, avioane de vânătoare Su-27 şi bombardiere Su-34 şi Su-24M.

Aceste simulări au loc pe fondul exerciţiilor internaţionale Sea Breeze 2021, la care participă şi România.

Rusia s-a arătat mereu deranjată de aceste exerciţii devenite tradiţionale. Anul acesta, Moscova şi-a înăsprit tonul, cerând iniţial anularea lor, apoi anunţând un incident în Marea Neagră cu distrugătorul britanic HMS Defender.

La 23 iunie, Moscova a acuzat HMS Defender de încălcarea apelor sale teritoriale. Potrivit Ministerului rus al Apărării, HMS Defender a fost vizat de focuri de avertisment în tentativa de a-l determina să-şi schimbe cursul. Britanicii neagă versiunea rusească, afirmând că nava nu se afla în apele ruseşti şi nu s-a confruntat cu focuri de avertisment. De asemenea, Londra a reiterat că sprijină integritatea teritorială a Ucrainei. Incidentul a avut loc în largul Crimeei, peninsulă anexată de Rusia în 2014.

Olanda a acuzat, rândul său, Rusia de un comportament „periculos” în Marea Neagră împotriva fregatei sale HNLMS Evertsen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.