Rusia trimite bombardiere nucleare în Crimeea ca răspuns la sistemul anti-rachetă american din România , SUA în Anglia

Rusia a decis să plaseze bombardierele strategice cu capacităţi nucleare Tupolev Tu-22M3 în Crimeea ca răspuns la sistemul anti-rachetă american din România, informează agenţia rusă RIA, făcând referire la declaraţiile unui parlamentar rus, scrie Reuters.

Rusia plănuieşte să plaseze bombardierele la baza aeriană Gvardeiskoie din Crimeea, a informat Viktor Bondarev, şeful comitetului apărării şi securităţii din parlamentul rus.

Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina în 2014, mişcare condamnată de comunitatea internaţională iar preşedintele rus Vladimir Putin a călătorit în peninsula din Marea Neagră luni pentru a celebra cinci ani de la eveniment.

Armata americană a trimis în Europa două bombardiere capabile să transporte arme nucleare

Două bombardiere strategice americane capabile să transporte rachete de croazieră şi bombe nucleare au sosit la baza Royal Air Force (RAF) din Gloucesterhire, în Anglia, potrivit unor date publicate de site-ul MilRadar, specializat în supravegherea deplăsării avioanelor militare. După ce au părăsit baza aeriană Barksdale, din Louisiana, două bombardiere strategice americane B-52H Stratofortress au traversat Oceanul Atlantic şi au aterizat la baza RAF din Gloucesterhire, arată site-ul MilRadar, potrivit Sputnik News.

Cu numele de cod DRYER91 şi DRYER92, cele două aparate de zbor sunt capabile să transporte rachete de croazieră şi bombe nucleare. Potrivit Ministerului Apărării de la Moscova, un avion american de acest tip a zburat vineri în apropierea frontierei ruse de la Marea Baltică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *