Rusia. Un grup de oameni de ştiinţă care urmăreau tiparele de migraţie ale vulturilor s-a trezit cu facturi enorme la telefoane

Un grup de oameni de ştiinţă ruşi care urmăreşte tiparele de migraţie ale vulturilor s-a trezit cu facturi enorme la serviciul de roaming după ce unele păsări au zburat către Iran şi Pakistan cu transmiţătoare de tip SMS asupra lor.

Aflând păţania lor, compania rusească de telefonie Megafon s-a oferit să le anuleze datoria şi să-i ajute să continue proiectul cu un tarif special, redus.

Echipa formată din voluntari ai Centrului de Reabilitare a Animalelor din Novosibirsk a început deja să strângă fonduri pentru a-şi plăti datoria, reuşind să strângă peste 100.000 de ruble (1.223 de lire).

Păsările au plecat din sudul Rusiei şi Kazakhstan. În special unul dintre vulturii de stepă, Min, a făcut cheltuieli mari cu zborul lui în Iran. Min a acumulat mesaje text de trimis în decursul verii în Kazakhstan, dar cum nu s-a aflat în aria de acoperire a reţelei nu le-a putut transmite. Apoi a zburat pe neaşteptate în Iran, de unde a trimis tot şirul imens de mesaje text.

Dacă în Kazakhstan preţul unui SMS este de 15 ruble (18 peni sau 30 de cenţi americani), în Iran este de circa trei ori mai mare. Vulturul Min singur a epuizat tot bugetul de urmărire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *