Rusia va trimite polițiști militari pe Înălțimile Golan, la granița dintre Siria și Israel

Rusia va trimite polițiști militari pe Înălțimile Golan, la granița dintre Siria și Israel, și va amplasa opt posturi de monitorizare pentru a evita provocări, a anunțat Ministerul Apărării de la Moscova.

„Având scopul să prevenim anumite provocări împotriva posturilor ONU, se vor plasa opt puncte de observare ale forţelor armate ale poliţiei militare din Rusia”, a declarat Sergei Rudskoi, un oficial al Ministerului Apărării din Rusia.

Forţele siriene loiale preşedintelui Bashar al-Assad şi aliaţii lor, Rusia şi Iranul, au învins în mare parte rebelii anti-guvernamentali din sud-vestul Siriei, forţele guvernamentale ajungând aproape de graniţa cu Israelul.

Acest deznodământ a îngrijorat Israelul care consideră că astfel Iranul ar putea profita de ocazie pentru a-şi plasa forţele militare în apropierea graniţei.

Rudskoi a adăugat că prezenţa rusă este una temporară şi că posturile de observaţie vor fi preluate de forţele siriene după ce situaţia va deveni stabilă.

Forţele iraniene şi-au retras armamentul din Siria la o distanţă de 85 de km faţă de Înălţimile Golan, conform unui diplomat rus, citat de agenţia TASS, dar Israelul a numit această retragere ca fiind nepotrivită.

Israelul susține că Iranul, implicat direct în conflictul sirian, reprezintă o amenințare la adresa securității sale prin sprijinul acordat organizației militante Hezbollah.

Armata israeliană a anunţat că a ucis şapte militanţi bănuiţi că ar încercat să se infiltreze dinspre Siria în zona Înălţimilor Golan, ocupate de Israel.

Purtătorul de cuvânt al armatei a precizat că forţele militare au desfăşurat un atac aerian împotriva militanţilor despre care se crede că făceau parte din autointitulata grupare Stat Islamic (ISIS). Forţele guvernamentale siriene au preluat, de curând, controlul întregii regiuni din sud-vestul ţării, relatează corespondentul BBC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *