Rușii au interceptat un bombardier american deasupra Mării Negre

Un avion rus de vânătoare Suhoi Su-27 a monitorizat un bombardier american B-52H în timpul unui zbor deasupra Mării Negre, în cadrul unei misiuni de antrenament comun cu forțe din România, Ucraina și Georgia, informează Ministerul Apărării de la Moscova și Comandamentul European al SUA.

Potrivit unui comunicat emis miercuri de Ministerul Apărării de la Moscova, citat de agenția Tass, bombardierul american s-a apropiat de frontierele Rusiei în timpul unui zbor efectuat pe 19 octombrie.

„După ce s-a apropiat de frontierele Rusiei, bombardierul a fost întâmpinat de un avion de vânătoare Su-27 din cadrul forțelor aeriene ale Districtului Militar Sudic și a fost urmărit de acesta în cursul zborului de-a lungul frontierelor apelor teritoriale ale Rusiei, la o distanță de aproximativ 70 de kilometri”, afirmă Ministerul.

Pe de altă parte, Comandamentul European al SUA a menționat doar că un avion B-52, cu baza la RAF Fairford din Marea Britanie, a efectuat un zbor în regiunea Mării Negre, în cadrul unei misiuni de antrenament cu partenerii și aliații europeni.

„Zborul, care a durat aproximativ 12 ore, a inclus antrenamente cu România, Ucraina și Georgia”, se afirmă într-un comunicat publicat de Comandamentul European al SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *