S-a hotărât: Care este CULOAREA care va domina anul 2018

Culoarea anului 2018, o nuanţă de mov botezată ultra violet – a fost aleasă de celebrul Institut Pantone, considerat autoritatea internaţională în materie de culori, şi o vom regăsi în modă, design interior şi artă.

Institutul Pantone o descrie drept „provocatoare”, „invitând la reflecţie” şi reprezentând individualitatea şi spiritualitatea, scrie The Guardian. Potrivit companiei, această culoare face aluzie la misterele cosmosului şi la necunoscut, scrie NEWS.RO, citând The Guardian.

„Culoarea stabilită de Pantone a ajuns să însemne mult mai mut decât ceea ce este în trend în lumea designului. Acum reprezintă cu adevărat nevoile lumii din prezent”, a spus Laurie Pressman, vicepreşedinte al Pantone Colour Institute.

„Trăim într-o lume în care este nevoie de inventivitate şi imaginaţie. Acea inspiraţie pentru creaţie cu care este asociată culoarea Pantone 18-3838 ultra violet, care ne ridică nivelul de conştientizare şi potenţialul. De la explorarea noilor tehnologii şi a unei părţi mai mari din galaxie, la exprimarea artistică şi reflecţia spirituală, culoarea violet reprezintă ceea ce urmează să vină”, a spus Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului.

În fiecare an, experţii în culoare de la Pantone Colour Institute stabilesc culoarea anului făcând analize în domenii precum design, film, gastronomie, modă, artă şi divertisment, precum şi în ceea ce priveşte materialele, turismul, sportul şi tehnologia.

Culoarea anului 2017 a fost „verdele proaspăt“, iar pentru 2016 au fost alese, pentru prima dată, două culori – roz-cuarţ şi albastru-seren.

SURSA: STIRIPESURSE.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *