S-a trezit și Ciorbea. După atâtea zile de la izbucnirea scandalului, cere clarificări  în cazul medicului fals

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a anunțat, joi, la câteva zile de la izbucnirea scandalului, că va cere clarificări de la Ministerul Sănătății și la Direcția de Sănătate Publică București, cu pivire la cazul falsului medic italian.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la cazul unui cetățean italian, care a exercitat profesia de medic în România, fără studii de specialitate. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 și a art. 52 din Constituție, privind dreptul la ocrotirea sănătății, respectiv dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică. În vederea clarificării aspectelor semnalate de către mass-media, se vor efectua demersuri la Ministerul Sănătății și la Direcția de Sănătate Publică a municipiului București”, au transmis reprezentanții Avocatului Poporului, într-un comunicat de presă, potrivit mediafax.ro.

„Am cerut sa ni se comunice exact cerintele pentru exercitarea profesiei de medic si daca le-a indeplinit, numărul pacientilor consultati si care e starea lor actuala, precum si masurile dispuse in aceasta speta. Vom verifica daca exista lacune legislative in materie si vom intreprinde actiuni necesare ca sa nu se mai repete”, a declarat Ciorbea la Antena 3.

Falsul medic estetician, italianul Matteo Politi, este suspect pentru înșelăciune și e vizat de ancheta in rem privind exercitarea fără drept a unei profesii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *