S-a aprobat! Mai mulți bani pentru școli și recompense pentru elevii cu performanțe

 

 

 

 

Finanțarea suplimentară a școlilor cu rezultate deosebite în domeniul incluziunii sau performanțelor școlare a fost aprobată astăzi, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, de Consiliul General al Municipiului București.

Hotărârea aprobată astăzi prevede acordarea premiilor pentru performanță, în valoare de 600 de lei fiecare și a premiilor pentru merite deosebite, cu valori care variază în funcție de media generală obținută: premiul de 1.000 de lei se acordă elevilor care au obțiunt media generală 10 în anul școlar anterior; pentru medii între 9,50 și 9,99 premiul este de 400 de lei, iar pentru elevii cu medii între 8,50 și 9,49, premiul se ridică la 300 de lei. În toate aceste cazuri, există condiția ca media la purtare să fie 10.

Granturile în domeniul incluziunii vor fi accesate printr-un apel necompetitiv, pentru a acoperi nevoile specifice din plan educațional (predare, învățare, activități de sprijin al elevilor), material (resurse) și comunitar (legătura dintre școală și comunitate – părinți). Școala incluzivă este cea care facilitează accesul tuturor la o educație de calitate, printr-o serie de activități centrate pe elev.

Metodologia de acordare va fi elaborată ulterior.

Proiectul a fost aprobat în unanimitate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *