S-au mărit  salariile  directorilor din INSP, în contextul epidemiei de coronavirus

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, o modificare a Legii salarizării unice, în sensul în care cresc salariile pentru directorii din Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). Această majorare a salariilor are loc în contextul epidemiei de coronavirus.

Potrivit  noii modificări a Legii salarizării  unice, salariul de bază pentru funcţia de director general din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică nu poate fi mai mic decât salariul  de bază corespunzător funcţiei de medic deţinute sau aflate în subordine, după caz, majorat cu 10%.

De asemenea,  în actul normativ  se stipulează că salariul de bază pentru funcţia de director general adjunct din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică nu poate fi mai mic decât salariul de bază corespunzător funcţiei de medic deţinute sau aflate în subordine, după caz, majorat cu 7,5%.

Potrivit acestei modificări, salariul de bază pentru funcţia de director centru naţional/şef centru din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică nu poate fi mai mic decât salariul de bază corespunzător funcţiei de medic deţinute sau aflate în subordine, după caz, majorat cu 5%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *