S-a trezit din comă după un an! Și-a recunoscut familia și a comunicat prin gesturi

 

 

 

Fostul fotbalist de la Ajax, olandezul de origina marocană Abdelhak Nouri (21 de ani), care a suferit un atac de cord în urmă cu un an, în timpul meciului Werder Bremen, s-a trecit din comă.  Mai mult, el și-a recunoscut membrii familiei și a comunicat prin gesturi cu ei. În acest moment, el își poate mișca doar capul și îl așteaptă o recuperare lungă și complexă.

Vestea a fost dată, pe internet, de fratele acestuia. Evenimentul este îmbucurător, cu atît mai mult cu cât medicii  nu-i mai dădeau şanse de recuperare după ce fusese  diagnosticat cu leziuni severe şi permanente la creier. Ajax îi plăteşte salariul pe viaţă fostul mijlocaş. Pentru moment, acesta îşi poate mişca doar capul, iar recuperarea va fi una extrem de dificilă.

În urmă cu un an, în minutul 27 al meciului Ajax-Werder Bremen, Nouri s-a părubșit pe teren. Medicii au intervenit rapid, s-a făcut masaj cardiacși s-a utilizat defribilatorul, după care  fotbalistul a fost dus la spital cu un elicopter, unde medicii l-au băgat în comă indusă medicamentos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *