S-a votat înființarea unui Centru de Excelență pentru Protonoterapie și a unui Centru de Excelență în Oncologie Pediatrică

 

La propunerea Primarului General, consilierii generali au votat in unanimitate in sedinta de astazi o serie de proiecte importante in domeniul sanatatii, care vizeaza atat infiintarea unui Centru de Excelenta pentru Protonoterapie, cat si a unui Centru de Excelență în Oncologie Pediatrică.

Primarul General, Gabriela Firea: „Proiectele de azi demonstreaza preocuparea Primariei Capitalei de a oferi pacientilor accesul la servicii medicale de calitate si moderne, si, mai ales, sa creasca sansele de vindecare pentru pacientii oncologici. Terapia cu protoni, o tehnologie moderna, ofera avantajul unei terapii tintite, cu efecte adverse limitate, avand indicatii la pacientii pediatrici, in tumorile cerebrale, ale coloanei vertebrale, ale ochiului si altele. De asemenea, poate fi utilizata in tratamentul recidivelor tumorale si in reiradiere dupa tratament cu radioterapie conventionala. Acest centru ar fi unicul in Europa de sud-est, in Europa Centrala existand numai 2 centre, in Cehia, la Praga si in Polonia la Cracovia.

Dupa aprobarea celor doua proiecte de hotarare legate de această investiție, următorul pas este organizarea unei licitații deschise internaționale pentru proiectarea, executarea și dotarea Centrului.

 

Centru de Excelenta in incinta spitalului de copii „Victor Gomoiu”

Primarul General, Gabriela Firea: „Așa cum am anunțat încă de la inaugurarea noului spital de copii „Dr. Victor Gomoiu”, vechea clădire a spitalului va fi desființată, iar pe terenul astfel eliberat dorim sa construim un Centru de Execlență în Oncologie Pediatrică.

Statisticile arată că in spitalele bucurestene există in prezent un deficit major de structuri dedicate oncologiei pediatrice,  in conditiile in care numărul de copii diagnosticati si tratati depășește 4.000 anual

Noul centru va dispune de secții de hematologie și ortopedie oncologică, camere sterile pentru transplant medular, compartiment de îngrijiri paleative, cabinete pentru consultații de specialitate, bancă de țesuturi și organe, bază de kinetoterapie, spații de cazare în sistem pensiune self-catering pentru părinții copiilor internați.

Acest centru se va integra in structura functionala a noului Spital ‘Dr. Victor Gomoiu’, beneficiind de servicile de imagistica, de explorari functionale, de laboratorul de analize medicale, de anatomie patologica, precum si de serviciile sectiilor si compartimentelor medicale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.