Santajul cu suspendarea merge mai departe: Iohannis acuzat că blochează Legile justiției

Șantajarea Președintelui Iohannis cu suspendarea continuă, chiar și după revocarea Codruței Kovesi, următoarea țintă a PSD fiind promulgarea rapidă a Legilor justiției și a modificărilor la Codurile penale.

„Discuția despre suspendarea președintelui va continua în partid și va continua și în Coaliție. Dacă vom lua această decizie, o vom prezenta atunci. Am amânat discuția, dar nu am închis-o. Am avut o discuție, în weekend, și cu Călin Popescu Tăriceanu și am spus că nu mai vedem o alta soluție. Dorim în continuare suspendarea atât din cauza faptului că timp de 30 de zile a încălcat Constituția, cât și pentru că blochează Legile justiției. Este o discuție serioasă, este un demers foarte serios, nu este un demers în joacă. Klaus Iohannis arată că nu respectă Constituția, nu mai are puterea sa fie un președinte deasupra partidelor, fără interese partinice. Ceea ce face duce la foarte multe blocaje, inclusiv ale activității premierului”, a declarat, luni, Liviu Dragnea.

În opinie liderului PSD, Iohannis a semnat decretul de revocare a șefei DNA, Laura Codruta Kovesi, „nu de dragul Constituției, ci la presiunea unor calcule personale”.

„A revocat-o pe doamna Kovesi după 30 de zile și nu cred că făcut-o de dragul Constituției, ci din cauza unor presiuni generate de calcule personale. Dacă era un demers sincer îl făcea de la început. Eu cred că dacă voia de la început să o revoce nu îl oprea nimeni. Nici copiii de gradinita nu au crezut că are nevoie de 30 de zile să citească motivarea CCR. Atunci, mergând pe o logică, probabil că au venit alte presiuni, de natură personală, sau nu știu. Ceva sigur s-a schimbat, altfel lua decizia această de la început”, a continuat liderul PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *