Șapte vagoane încărcate cu biodisel au deraiat după ce un pod de cale ferată s-a rupt

Trafic feroviar blocat în judeţul Dolj, pe Magistrala 900 Caracal-Craiova, în localitatea Cârcea, după ce şapte vagoane ale unui tren de marfă care transporta produse petroliere au deraiat, transmite Mediafax.

Trenul, care aparține Grup Feroviar Român, avea în compunere 23 de vagoane şi circula pe distanţa Slobozia – Veche Curtici, transportând biodisel. Potrivit reprezentanţilor ISU Dolj, vagoanele au deraiat în zona viaductului din Cârcea, iar în incident nu a fost nimeni rănit.

”La faţa locului se deplasează reprezentanţii autorităţilor care vor ancheta cauzele producerii acestui incident, precum şi echipele de specialişti care vor interveni pentru eliberarea gabaritului. În prezent un tren de călători a fost oprit în parcurs (IR 1797 – în staţia CF Jianca) şi aşteaptă redeschiderea circulaţiei”, arată Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA.

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că circulaţia feroviară este închisă începând cu ora 8.20 pe raza SRCF Craiova, între staţiile CF Malu Mare şi Banu Mărăcine.

Narcis Purcarescu, prefect de Dolj, a declarat că Firul 2 era oprit pentru circulația trenurilor, pentru reparatii. „Teoretic nu trebuia să circule nimic pe el. Cercetările sunt în curs. E devreme să vorbim despre vinovați, vinovății. Pe linia 1, din câte înțeleg, se poate circula, dar trebuie verificat temeinic podul”, a explicat prefectul.

 

 

Sursa foto: digi24.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *