Șase afaceriști din dosarul lui Vanghelie, arestați pentru 30 de zile. Fostul edil încă așteaptă verdictul

Vineri seară, judecarea propunerilor de arestare preventivă a lotului cu funcționari din Sectorul 5, între care se află și fostul edil Marian Vanghelie, și a administratorilor de firme s-a încheiat iar deciziile în cele două ședințe de judecată paralele se vor da la ora 22.00 respectiv 00.00.

În acest context, fostul edil al Sectorului 5 ar putea părăsi sediul instanței în contextul în care ordonanța de reținere pentru 24 de ore a acestuia a fost emisă joi noapte la ora 22.20. Astfel masura reținerii pentru 24 de ore a fostului edil expiră vineri seara la 22.20.

După expirarea măsurii Vanghelie este liber, dar judecătorul de drepturi și libertăți poate da noi dispoziții în contextul în care magistratul este și polițist al ședinței de judecată.

Procurorii DNA i-au convins pe judecători că 6 dintre afaceriștii implicați în dosarul de corupție al lui  Marian Vanghelie, de aproape 260 de milioane de euro trebuie arestați preventiv pentru 30 de zile. Decizia vine de la Tribunalul București, însă ea nu este definitivă, ci poate fi contestată la Curtea de Apel București. Marian Vanghelie așteaptă și el decizia judecătorilor, după ce mandatul de reținere de 24 de ore emis de DNA a expirat.

Marian Vanghelie, fostul primar al Sectorului 5, și-a petrecut noaptea după gratii. El a fost reținut de procurorii DNA pentru noi fapte de corupție în afacerea Economatului din Sectorul 5, în care prejudiciul ajunge la 51 de milioane de euro.

Anchetatorii au cerut Tribunalului București arestarea lui. Vanghelie este deja condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare într-un alt caz de corupție, însă sentința nu este definitivă și a fost atacată, cu apel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.