Satul natal al lui Dragnea dator vândut la…Dragnea…Liderul PSD acționează în forță!(DOCUMENT)

Localitatea Saelele, din judeţul Teleorman, unde a copilărit Liviu Dragnea, a fost executată silit de societatea Tel Drum, după ce mai multe lucrări de canalizare realizate în comună nu au fost achitate. Decizia Judecătoriei Turnu Măgurele e definitivă, deoarece Primăria nu a făcut contestaţie, transmite Mediafax.

Judecătoria Turnu Măgurele a hotărât, în 11 octombrie, demararea procedurii de executare silită a localităţii Saelele, după ce autorităţile locale nu au putut plăti o datorie către Tel Drum SA, firmă atribuită de procurori lui Liviu Dragnea.

Datoria este din anul 2012, când Primăria Saelele a încheiat un contract de lucrări cu societatea Tel Drum SA pentru construirea unei reţele de canalizare. Ulterior, Primăria nu a putut achita întreaga sumă aferentă lucrărilor, astfel că Tel Drum a apelat la instanţă pentru a-şi recupera banii.

Primăria nu a contestat decizia instanței

Magistraţii Judecătoriei Turnu Măgurele au decis că se „autorizează creditoarea SC Teldrum SA să treacă la executarea silită a obligaţiei cuprinse în titlul executoriu pentru suma de 2.353.434,42 lei (…) la care se adaugă cheltuielile de executare aferente”.

Decizia instanţei este definitivă, întrucât, în timpul procesului, reprezentanţii Primăriei Saelele nu au contestat nici modul în care a fost calculată datoria, nici modul de executare silită a acesteia.

Contactat de corespondentul Mediafax pentru a explica situaţia, primarul comunei Saelele, Gabriel Cîrjan, nu a răspuns.

Comuna Saelele din judeţul Teleorman are puţin peste 2.500 de locuitori, ale căror principale ocupaţii sunt agricultura sau legumicultura.

Comuna Saelele a devenit cunoscută şi pentru că liderul PSD, Liviu Dragnea, şi-a petrecut acolo o bună perioadă din copilărie, iar în anul 2016, când a fost inaugurat un cămin de bătrâni la Saelele, preşedintele PSD a fost primit cu fanfara de către sătenii îmbrăcaţi festiv pentru a-l întâmpina la el acasă.

Constituire de grup infracțional organizat

În noiembrie 2017, DNA a început urmărirea penală împotriva lui Liviu Dragnea și a șefilor companiei TelDrum pentru constituirea unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu, în legătură cu reabilitarea de drumuri județene cu fonduri UE.

Dosarul s-a constituit în urma unei sesizari a Oficiului European Antifraudă din 30 septembrie 2016.

Conform comunicatului oficial al DNA, citat de Hotnews, în calitate de președintel al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea ar fi înființat în 2001 un grup infracțional organizat “care acționează și în prezent”, format din funcționari ai instituțiilor din administrația publică și oameni de afaceri. Acest grup ar fi urmărit obținerea ilegală de bani din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

DNA da in comunicat doua exemple de contracte ce ar fi fost fraudate de grupul infractional organizat de Liviu Dragnea si apropiatii sai. E vorba despre doua contracte de reabilitare a unor drumuri judetene, cu fonduri UE, procurorii calculand prejudiciile la 25,6 milioane lei (primul contract) si 5,7 milioane de lei (al doilea contract).

Privatizarea Tel Drum, primul pas infracțional

Procurorii susțin că primul pas al acestui grup a fost privatizarea Tel Drum SA și transferarea acestei persoane juridice din proprietatea Consiliului Județean Teleorman în sfera de influență și control a suspectului Liviu Nicolae Dragnea, prin persoane interpuse.

Au urmat achiziționarea de catre CJ Teleorman, atât din fonduri ale acestei unități administrative teritoriale cât și prin obținerea unui credit bancar, a unui utilaj (tren reciclator – stabilizator la rece in situ) de o valoare foarte mare (30 miliarde ROL) a fost apoi închiriat și ulterior înstrăinat către Tel Drum SA, dupa privatizărea firmei.

Odata ce firma a fost vândută către apropiații lui Dragnea și dotată cu utilaje cumpărate din banii Consiliului Judetean, Tel Drum a început să primească, în perioada 2002-2005, contractele pentru lucrările de reabilitare și întreținere a structurii rutiere aflate în administrarea Consiliului Județean Teleorman, către Tel Drum SA, fără licitatii.

Ulterior, membrii presupusului grup infractional organizat ar fi inceput sa infiinteze mai multe firme controlate de ei, astfel încât acestea să poată fi interpuse în procedurile de atribuire a contractelor publice, să fie utilizate pentru crearea de circuite comerciale și financiare și să fie asigurat transferul beneficiilor materiale către membrii grupului infracțional organizat.

În ianuarie 2018, Tribunalul Teleorman a dispus deschiderea procedurii de insolvență a societatii Tel Drum, administrator judiciar provizoriu fiind desemnat CITR Filiala Ilfov SPRL.

 

VEZI AICI DECIZIA INSTANȚEI CARE NU A FOST ATACATĂ DE PRIMĂRIA SAELELE:

http://portal.just.ro/87/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=8700000000068211&id_inst=87

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *