Savonea nu se lasă în războiul cu Birchall: Am dreptul la iniţiative legislative!

Lia Savonea nu se lasă şi continuă scandalul cu Ana Birchall, care a acuzat-o că a uzurpat din calităţile ministrului Justiţiei. Consiliul Superior al Magistraturii îi să o replică dură ministrului Justiţiei, Ana Birchall, după ce aceasta a acuzat CSM de uzurparea atribuţiilor MJ, prin faptul că a formulat propuneri legislative care ar fi fost transmise la Senat. CSM arată că propria lege de organizare, 317/2004, contrazice afirmaţiile ministrului.

„Față de dezinformările ministrului justiției, Ana Birchall, care impută Consiliului Superior al Magistraturii „uzurparea atribuțiilor Ministerului Justiției” prin inițierea unor propuneri de modificare legislativă şi întârzierea comunicării punctului de vedere cu privire la rapoartele GRECO: Prin lege, Consiliului Superior al Magistraturii îi este conferită prerogativa de a formula propuneri legislative, de care a uzat dintotdeauna în scopul îmbunătățirii cadrului normativ necesar bunei desfășurări a activității judecătorilor și procurorilor.

Drept urmare, afirmațiile ministrului justiției, Ana Birchall, sunt contrazise de prevederi cuprinse în Legea nr. 317/2004, alegația acesteia, astfel cum a fost expusă, fiind intenționat eronată cu scopul exclusiv al decredibilizării activității Consiliului Superior al Magistraturii.

În ceea ce privește întârzierea transmiterii poziției privind cele două rapoarte GRECO, reamintim opiniei publice imposibilitatea dezbaterii acestei lucrări care figurează pe ordinea de zi a Plenului CSM, aflat la a V-a ședință la care cvorumul nu a putut fi întrunit din cauza absenței unor membri”, precizează CSM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *