Savonea, omul de casă al PSD, a încercat să împiedice protestul magistraților de pe treptele Curții de Apel București

Jandarmii care asigură siguranța Curții de Apel au încercat să împiedice rpotestul magistraților pe treptele instituției ei invocîând că au primit dispoziții de la conducerea Curții.

Curtea de Apel București este singura instanță din țară care nu susține protestul magistraților și acer s-a delimitat de cei care au ales să condamne deciziile Guvernului. Curtea se află sub controlul total al Liei Savonea, președintele CSM și fost președinte al Curții. Savonea este cea care l-a ajutat pe Dragnea să își rezolve problema cu completul de cinci de la Înalta, cea care a elaborat cu Iordache OUG 7 și a susținut înființarea Secției Speciale. Legăturile Liei Savonea cu PSD sunt vechi, soțul liei Savonea fiind coleg de cabinet cu celbrul senator PSD Cătălin Voicu, cel care aranja sentințe la Curtea de Apel și la Înalta Curte.

Conform Rezistența TV, unul dintre jandarmi a susținut că magistrații nu pot protesta întrucât este spațiu care aparține Curții de Apel. „E spațiul juridic al instituției. Instituția vrea să se disocieze și să facă în altă parte”, a spus unul dintre jandarmi la Rezistența TV.

Andreea Sârbu, de la Judecătoria Sectorului 1, a refuzat să plece de pe treptele Curții. „Cred că oricine vrea sa protesteze trebuie să aibă dreptul să o facă. (…) Îmi doresc o revizuire a legilor justiției, care încalcă independența justiției. Lăsând la o parte ordonanțele, care evident că ne încalcă independența, nici cele trei legi ale justiției nu respectă statul de drept”, a declarat judecătoarea la Rezistența TV.

Întrebată despre faptul că magistrații au fost împiedicați să protesteze, ea a afirmat: „Președintele Curții de Apel București ne interzice să stăm pe treptele Curții (…) am înțeles că există un ordin, pe care nu l-am văzut (…) Dreptul la libera exprimare nu ni-l poate interzice nimeni. Este un drept pe care îl avem și noi, magistrații, ca orice cetățean”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *