Se judecă ei pe ei: Savonea și gașca de prieteni ai penalilor din CSM, judecători și procurori, au dat statul în judecată ca să-și mărească salariile de peste 8000 de euro pe lună cu încă 25%

11 din cei 14 membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), magistrati de profesie, unii cu venituri lunare de peste 8.000 de euro, au dat in judecata CSM cerand sa le fie platit un spor de 25 la suta pentru ca lucreaza cu informatii secrete, dezvaluie Radio Europa Libera.

Potrivit sursei citate, cei 11 membri ai CSM care au deschis proces pentru acordarea sporului de 25 la suta sunt judecatorii Bogdan Mateescu, Lia Savonea, Simona Marcu, Mihai Balan, Mariana Ghena, Nicoleta Tint si procurorii Codrut Olaru, Tatiana Toader, Florin Deac, Cristian Ban si Nicolae Solomon.

Radio Europa Libera arata ca in cererea de chemare in judecata cei 11 membri ai CSM arata ca „se impune ca toate persoanele care ocupa o functie cu acces la informatii clasificate sa beneficieze, fara discriminare, de acelasi tratament juridic de care se bucura celelalte categorii profesionale enumerate in cuprinsul dispozitiilor art. 15^1 din Legea nr. 157/2020, aflate intr-o situatie comparativa din punct de vedere al activitatii si atributiilor”.

Procesul a fost deschis la Tribunalul Dambovita, care si-a declinat competenta in favoarea Tribunalului Bucuresti.

Sursa citata arata ca, potrivit declaratiilor de avere depuse in 2020, cei mai mai multi dintre cei 11 membri ai CSM care au deschis procesul pentru sporul de 25 la suta au avut in 2019 venituri de peste 8.000 de euro lunar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.