Scandal, demisii și plângere penală, la PNL Brăila, din  cauza  listelor de parlamentari

Șeful  organizaţiei municipale  PNL Brăila, consilierul municipal Adrian Tabarac, a anunţat, vineri, că  își dă demisia  din  toate  funcțiile deținute  în  partid, din  cauza  modului  în care s-au  făcut  listele  penteu alegerile  parlamentare, în județ, din 6 decembrie.  Mai mult, el a afirmat că  va  face  și  plângere  penală,  pentru  fals  și uz de  fals, în ceea ce priveşte trimiterea listelor către Biroul Naţional în altă formă decât cea votată.

Și  primarii  comunelor Gradiştea, Petre Andrei, şi cel al  comunei Surdila Greci, Ionel Meiroşu, au anunţat că își  dau demisia din Biroul Judeţean interimar al PNL Brăila, tot din  pricina  nemulțumirilor  legate de  listele  pentru  parlamentare.

Demisionarii  acuză  faptul că PNL a  propus  un  fost PMP-ist,  un bătăuș și  un  apropiat al interlopilor, pe  listele  pentru  parlamentare,  în  timp  ce  liberali cu ștate  vechi în  partid  au fost trași  pe linie moartă.

„Având în vedere faptul că, la şedinţa în care ar fi trebuit validate listele pentru Parlamentul României, ni s-a cerut aprobarea pentru ca cea mai mare parte a listelor să fie completată cu persoane după încheierea şedinţei, precum şi alte aspecte procedurale care nu au fost respectate, am luat decizia de a contesta validitatea şedinţei CDJ a PNL Brăila de ieri, 15.10.2020. Tot astăzi voi depune o plângere penală pentru fals şi uz de fals în ceea ce priveşte trimiterea listelor către Biroul Naţional în altă formă decât cea votată. Acestea au fost completate ilegal cu persoane care, în conformitate cu calendarul pentru alegeri, nu s-au înscris în competiţia pentru un post de parlamentar. Sunt deja mai mulţi colegi, inclusiv primari, care au renunţat la funcţiile din partid în semn de protest faţă de modul ‘pe persoană fizică’ în care este condus partidul. Ţinând cont de toate aceste aspecte, îmi depun demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale PNL Brăila. Rămân membru de partid şi o persoană ataşată valorilor liberale. Am încredere că decizia finală cu privire la organizaţia PNL Brăila se va lua cu faţa către toţi cetăţenii din Brăila”, a transmis Adrian Tabarac într-un comunicat de presă.

În urma şedinţei Biroului Permanent Judeţean al PNL Brăila din data de 14 octombrie, pe primul loc la Senat a fost votat Alexandru Bucălău, notar de profesie, intrat în Consiliul Judeţean în urma alegerilor locale din luna septembrie, iar la Camera Deputaţilor pe primul loc a fost desemnat consilierul judeţean Alexandru Popa, aflat la primul mandat în CJ Brăila, iar pe locul al doilea actualul deputat PNL de Brăila, Vasile Varga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *