Scandal imens în Sănătate! La Cluj, un fals oftalmolog ar fi operat 10 ani la Spitalul CFR

Cazul unui fals oftalmolog care, timp de 10 ani, ar fi operat la Spitalul CFR din Cluj, a amplificat scandalul deja existent în Sănătate, unde după descoperirea falsului chirurg plastician Matteo Politi, s-a pornit o veritabilă avalanșă de falși medici. Cazul oftalmologului fals, care opera la Cluj, a fost semnalat opiniei publice de deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Ca urmare a acestui lucru, Ministerul Sănătății a trimis, joi, Direcția de Sănătate Publică din Cluj să verifice situația falsului medic oftalmolog Crina Nistor.

Crina Nistor are diplomă de medic de familie din anul 2014 și de medic oftalmolog din octombrie 2018, a precizat Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății. Verificările în acest caz urmează să stabilească dacă ea a operat anterior momentului obținerii calificării de medic oftalmolog.

Emanuel Ungureanu, deputat USR și vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, acuză faptul că aceasta ar fi operat timp de 10 ani la Spitalul CFR din Cluj, împreună cu soțul ei, care este medic oftalmolog cu acte în regulă. Chiar și după octombrie 2018, când a obținut calificarea de medic oftalmolog, Crina Nistor nu avea dreptul să opereze la Spitalul CFR, în lipsa unui contract încheiat cu unitatea medicală, atrage atenția Emanuel Ungureanu, care a cerut ieri Ministerului Sănătății să facă verificări în acest caz, precizează hotnews.ro.

„Suntem în fața unei situații incredibile, un medic care nu a practicat niciodată medicina de familie ar fi pretins în mod fals, în ultimii 10 ani, că este medic oftalmolog doar pentru a direcționa de la cabinetele private deținute împreună cu soțul acesteia pacienții către Spitalul CFR. Acolo, ulterior, îi opera în mod ilegal, ca mâna întâi sau a doua, împreună cu soțul ei, medic oftalmolog calificat și autorizat să efectueze investigații chirurgicale oftalmologice pe secția Oftalmologie a Spitalului CFR”, se arată în interpelarea deputatului USR, Emanuel Ungureanu, transmisă ministrului Sănătății.

Deputatul USR a descoperit acest caz după ce a vizitat Spitalul CFR din Cluj „pentru a evalua nevoia de finanțare a acestui spital în ruină. În acest spital sunt tratați mii de pacienți anual.”

„Vă rog să trimiteți în regim de urgență, doamna ministru, Corpul de Control al Ministerului Sănătății și reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pentru a verifica relația suspectă dintre Clinica privată Optinis și secția Spitalului CFR din ultimii 10 ani. Vă rog să verificați dacă, în ultimii 10 ani, doamna Crina Melania Nistor a consultat sau a operat în mod ilegal pacienți cu diferite afecțiuni ale ochiului, însușindu-și în mod fals titlul de medic specialist oftalmolog, până în luna octombrie a anului 2018 când a primit dreptul acesta. Vă rog să verificați protocoalele operatorii și să determinați dacă prezența doamnei doctor a fost consemnată în foile de observație și dacă Crina Nistor și-a luat examenele de specialitate în condițiile stabilite de lege”, este mesajul adresat de deputatul USR ministrului Sănătății, Sorina Pintea, în interpelarea transmisă ieri.

Emanuel Ungureanu este și denunțătorul medicului Mihai Lucan în mai multe dosare penale care vizează nereguli grave la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj și din domeniul transplantului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *