Scandal în Parlament la audierea lui Isărescu. Zamfir către Guvernatorul BNR: Aici noi facem LEGEA!Isărescu: Am senzația că nu știți ce este ROBOR!

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, este audiat la această oră în Parlament în legătură cu crșterile ROBOR și a monedei euro. La audieri participă întreaga echipă a Consiliului de Administrație al BNR. Discuțiile nu sunt lipsite de scandal. Isărescu nu a fost lăsat să vorbească de către Daniel Zamfir, parlamentarul care a solicitat audierea guvernatorului BNR: Răspundeți la întrebările pe care vi le punem. Aici nu este conferință de presă să vorbiți ce doriți.

Mugur Isărescu a spus că opinia publică a fost dusă în eroare, însă Zamfir i-a replicat că în Parlament ei fac legea. Astfel, Isărescu s-a simțit dator să-i explice din nou lui Zamfie ce este ROBOR-ul. Am senzația că nu prea știți ce este ROBOR!, i-a replicat Isărescu lui Zamfir.

Călin Popescu Tăriceanu, șeful Senatului, spune că mai multe semne de întrebare au fost ridicate în ultima perioadă, afirmând că există acuzații că indicele ROBOR a fost manipulat. Indicele ROBOR este media dobânzilor cu care se împrumută băncile între ele și este calculat de Refinitiv, o companie internațională, pe baza cotațiilor oferite de primele 10 bănci din România. Indicele ROBOR este cel în funcție de care se calculează dobânzile la creditele în lei. Tăriceanu a mai spus că o altă problemă o constituie nivelul foarte mare al ROBOR, acesta crescând costurile de finanțare pentru companii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.