Scandal în PNL pe apa caldă din Ploiești: Dumitrescule, dă drumul la apa caldă!

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, lansează un atac direct la adresa preşedintelui PNL Prahova şi al Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, în scandalul furnizării apei calde în municipiul Ploieşti, sistată de la 1 august şi fără termen cert de reluare. Volosevici şi-a pus, ca poză de profil pe Facebook, o imagine cu el purtând o bluză cu mesajul: „Dumitrescule, dă drumul la apa caldă!”. Mesaj este adresat şefului CJ Prahova în contextul în care CET-ul care produce energia termică pentru Ploieşti aparţine Consiliului Judeţean Prahova, iar contractul pentru serviciul de termoficare a fost încheiat de ADI Termo Prahova.

Fotografia de profil a primarului Ploieştiului, Andrei Volosevici (PNL), îl înfăţişează pe acesta având ca fundal sediul Consiliului Judeţean (CJ) Prahova şi purtând un tricou cu mesajul „Dumitrescule, dă drumul la apă caldă!”.

Fotografia este postată la aproape o lună şi jumătate de la izbucnirea scandalului privind sistarea apei calde în sistem centralizat în Ploieşti, care afectează 130.000 de consumatori, inclusiv instituţii publice şi spitale.

Firma care, în luna mai, la doar câteva luni de la înfiinţare, a încheiat contract pentru serviciul de termoficare în Ploieşti, SC Termoficare Prahova SA, a anunţat sistarea furnizării apei cale la 1 august, timp de o lună, pentru realizarea de reparaţii la CET-ul de la Brazi, care aparţine CJ Prahova şi unde se produce energia termică.

Câteva zile mai târziu, Consiliul Judeţean Prahova a anunţat rezilierea contractului cu Termoficare Prahova, cerând sistarea lucrărilor şi reluarea furnizării apei calde.

Oficialii companiei au refuzat, invocând riscuri pentru muncitorii care lucrează în CET, în apropierea caznelor cu apă fierbinte, dar şi în ceea ce priveşte funcţionarea sistemului în ansamblu, în sezonul rece următor.

În toată această perioadă, primarul Ploieştiului a anunţat în repetate rânduri că Primăria Ploieşti nici nu a încheiat contractul cu Termoficare Prahova, nici nu are posibilitatea de a semna un alt contract, subliniind că decizia aparţine Consiliului Judeţean Prahova, instituţie ai cărei reprezentanţi au refuzat în repetate rânduri să participe la şedinţe în care să se găsească o soluţie pentru problema privind furnizarea apei calde în Ploieşti.

Volosevici a afirmat, din prima zi scandalului, că deciziile sunt unele cu caracter politic şi vizează discreditarea sa.

De asemenea, de când apa caldă a fost sistată, unii dintre cei afectaţi de decizie au ieşit în stradă, cel mai recent protest având loc sâmbătă, în faţa sediului CJ Prahova.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *