SCANDAL ÎN POLIȚIE. Chestorul Ioniță, protejatul PSD și al lui Carmen Dan și-a copiat lucrarea de Doctorat de la prima până la ultima pagina!

Chestorul principal de poliţie Cătălin Alexandru Ioniţă, director al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), este acuzat că a plagiat întreaga sa teză de doctorat, de la prima până la ultima pagină. Informația a fost dezvăluită de jurnalista Emilia Șercan.

Cătălin Ioniță a fost numit șef al Poliției Române la dorința expresă a ministrului Carmen Dan, însă subit acesta s-a reîntors la DGA.

Lucrarea lui Ioniţă are 196 de pagini, poartă titlul „Criminogeneza infracţiunilor cibernetice” şi „se dovedeşte a fi plagiată integral, de la primul până la ultimul rând”, scrie Press One. Introducerea nu se numeşte aşa − deşi aceasta este denumirea consacrată pentru textul din deschiderea unei lucrări ştiinţifice; se numeşte Argument, exact ca textul din debutul volumului „Criminalitatea informatică” (de Tudor Amza şi de Cosmin Petronel Amza, apărut în 2003 la editura Lumina Lex din Bucureşti) − text pe care chestorul Ioniţă îl copiază cuvânt cu cuvânt.

De asemenea subcapitolul „Criminalitatea cibernetică, formă de manifestare a criminalităţii organizate” este copiat, cu mici modificări, din lucrarea „Criminologie generală. Note de curs” − elaborată cu sprijinul şi contribuţia profesoarei universitare Georgeta Ştefania Ungureanu, conducătoarea de doctorat a lui Ioniţă. De altfel, mai multe fragmente din lucrarea de doctorat a lui Ioniţă sunt preluate de la aceasta.

Zeci de alte pagini din lucrarea lui Ioniţă copiază fragmente din peste nouă lucrări de specialitate. Coordonatoarea tezei de doctorat, profesor universitar Ştefania Georgeta Ungureanu, a fost condamnată pe fond la închisoare cu suspendare, pentru că a înşelat Academia de Poliţie, precum şi nouă doctoranzi ai acestei instituţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *