Scandal între PSD și PNL pe energie. Ciolacu: Nu putem aloca 3% din PIB speculei din energie

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că nu se mai poate continua pe o perioadă lungă de timp cu ordonanţa de urgenţă privind preţurile la energie şi trebuie luate măsuri distincte, pe fiecare domeniu în parte.

„Nu putem aloca 3% din PIB speculei din energie”, a spus liderul social-democrat vorbind despre o „semireglemetare pe zona casnică” și o intervenție în cazul celor care vând energie pe Piața pentru Ziua Următoare (PZU).

„Dacă vorbim de o semireglementare pe zona casnică, și nu mi-aș dori să ajungem la un conflict în coaliție, putem acoperi din producția proprie unde statul e majoritar în aceste companii. (…) Am vândut energia cu 3-400 de lei, iar acum se vinde cu 2.000-3.000 de lei. Pe producători pe care îi costă producția poate 100 de lei și vând cu 400 i-am supraimpozitat cu 85%. Iar pe cei care vând de la 4-500 la 2.000 sau 3000 pe PZU nu există o reglementare. În această zonă trebuie intervenit, nu cu o supraimpozitare. În acest moment trebuie venit cu o soluţie foarte rapidă”, a spus Ciolacu, susținând că PSD are trei soluții pe care le va discuta în ședința Coaliției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.