Scandal la Aeroportul Cluj: Românii veniţi din Germania NU vor să stea în carantină! Jandarmii, în ALERTĂ

O parte dintre cei circa 80 de pasageri veniţi, miercuri, cu cursa de Dortmund au declarat că refuză să meargă în carantină. Autorităţile aeroportuare au chemat jandarmii şi spiritele s-au calmat. Germania se numără acum printre ţările din zona roşie.

Circa 10 pesoane din cei aproximativ 80 de pasageri veniţi cu cursa de Dortmund, din jurul orei 15.00, le-au spus poliţiştilor de frontieră că nu vor să fie carantinaţi. S-a ridicat vocea şi unii au trecut la ameninţări. Unii dintre ei au susţinut că au vorbit la Direcţia de Sănătate Publică şi au aflat că nu trebuie să stea în carantină. Marţi însă Germania a fost trecută la ţările din zona roşie, astfel toţi pasagerii care vin de aici trebuie carantinaţi. Alţi pasageri au susţinut că şi-au lăsat maşina în pacarea aeroportului şi se vor duce acasă în autoizolare.

Un pasager a acuzat că sunt „sechestraţi” în aeroport. Au fost chemaţi jandarmii Autorităţile aeroportuare au chemat jdandarmii şi spiritele s-au liniştit. Pasagerii au fost ţinuţi circa trei ore în terminalul vechi al Aeroportului şi apoi transportaţi la punctul de triaj înfiinţat la Sala Sporturilor din oraş. De aici, în funcţie de localitatea de domiciliu a fiecăruia, aceştia au fost luaţi cu transporturi speciale şi trimişi direct în locurile de carantină. De marţi, 25 martie, sunt suspendate toate zborurile comerciale înspre şi dinspre Germania şi Franţa. „Nu au acces la apă îmbuteliată, la mâncare, sunt obligaţi să încalce distanţa impusă de Ministerul Sănătăţii” Fiica unuia dintre cei care a ajuns la Cluj cu zborul din Dortmund reclamă faptul că pasagerii sunt ţinuţi la grămadă în Sala Sporturilor, existînd riscul de răspândire în masă a bolii, relatează Ştiri de Cluj.ro. „Tatăl meu a mers la muncă în Belgia. Lucrează ca şi inginer chimist şi ajută la extragerea de apă termală. Din Belgia a mers până în Dortmund cu un taximetru, pentru a reveni acasă.

La Cluj-Napoca, l-a aşteptat mama la Aeroport, iar acum este blocat, în condiţii care îi pun în pericol sănătatea. Nu au acces la apă îmbuteliată, la mâncare, sunt obligaţi să încalce distanţa impusă de Ministerul Sănătăţii. Sunt încălcare drepturi esenţial. Nu este cazul tatălui meu, dar să presupunem că unul dintre ei este diabetic şi nu are acces la mâncare atunci poate face o criză. Tatăl meu mi-a spus că în Germania, pe Aeroport, au fost ţinuţi la distanţa regulamentară, iar în avion la fel. Când au ajuns la Cluj, toţi sunt la grămadă. Dacă noi încercăm să prevenim protejarea oamenilor sănătoşi de boală, cum se poate ca toate regulile impuse chiar de Ministerul Sănătăţii să fie încălcate? Eu înţeleg că deja se crede că cei care vin de afară sunt hoţi şi cerşetori, dar nu este aşa. Sunt oameni care au muncit în străinătate, iar acum preferă să vină la cei dragi, acasă. Eu sunt acum în Anglia, sunt medic, şi rămân aici, dar alţii preferă să se întoarcă. Nu cer condiţii pentru carantină, nu are e problema, ci faptul că oamenii sunt puşi în pericol, cînd ar trebui să fie protejaţi”, ne-a relatat Roxana Fărcăşan. Aceasta a sunat la DSP Cluj şi e reclamat modul în care sunt ţinuţi călătorii ajunşi la Cluj-Napoca, dar a aflat că sunt şi alte reclamaţii, fără ca ceva să se schimbe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *