Scandal în magistratură! Procuror acuzat de agresiuni sexuale!

Inspecţia Judiciară cere Secţiei pentru Procurori din cadrul CSM sancţionarea lui George Bucurică, procuror la Parchetul Judecătoriei Oraviţa. Acesta este acuzat de hărţuire sexuală de una dintre părţile dintr-un dosar pe care îl investiga. Conform Inspecţiei Judiciare, Bucurică „folosind ascendentul funcţiei, a iniţiat şi acceptat, în timpul urmăririi penale cât şi după sesizarea instanţei, derularea de convorbiri cu un frad ridicat de intimitate, pe „WhatsApp” şi pe Facebook, cu persoana vătămată dintr-un dosar pe care îl instrumenta”. Mai mult, în urma investigaţiilor, Inspecţia Judiciară a constatat că Bucurică i-ar fi solicitat părţii vătămate să întreţină relaţii sexuale, promitându-i, în schimb că o va scăpa de ancheta penală.

În spaţiul public au apărut la începutul acestui an mai multe înregistrări din care reise comportamentul indecent al procurorului.

De altfel, după izbucnirea scandalului, magistratul  a fost chemat la  Parchetul General  pentru a da explicații referitoare la înregistrările care au apărut în spațiul public și la dosarul intrumentat de Parchetul Curții de Apel Craiova, în care o femeie acuza că ar fi fost hărțuită de acesta.

Secţia pentru procurori va decide dacă îl sancţioneayă pe magistrat. Acesta riscă avertisment, diminuarea salariului pentru o perioadă determinată, suspendarea din funcţie sau chiar revocarea din Magistratură.

Sursa foto: activenews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.