Scandal monstru de șantaj la DNA Oradea. Parchetul General a început urmărirea penală

Nici nu a început bine anul că DNA se află din nou în mijlocul unui scandal care zguduie Justiția! O înregistrare-bombă a unei ședințe din urmă cu un an a DNA Oradea a fost făcută publică de către un avocat. Conform înregistrării, procurorii DNA Oradea ar fi șantajat mai mulți judecători pentru a primi soluții favorabile n dosarele instrumentate de structura din Oradea. De altfel, șeful DNA Oradea, Ciprian Man, a fost în centrul mai multor scandaluri, fiind acuzat de o serie de abuzuri.

Cazul înregistrării explozive a unei şedinţe a DNA Oradea, din ianuarie 2018, a fost preluat de Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care a și început urmărirea penală in rem.

Protagoniştii discuţiei sunt procurori Man Ciprian, Muntean Adrian, Ardelean Ciprian, Pantea Cosmin şi Rus Lucian.

Înregistrarea discuţiei dintre cei cinci procurori a fost postată de site-ul Cabinetului de Avocatură Doseanu şi Asociaţii, doseanu.ro, care susţine că cel care a trimis-o a dorit să rămână anonim.

”Pe rolul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, urmare a unui denunţ formulat de o organizaţie non-guvernamentală, s-a constituit un dosar penal având ca obiect conţinutul unor convorbiri dintr-o înregistrare audio apărută în spaţiul public şi care ar fi fost purtată între procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea”, a transmis Parchetul General.
Procurorul Ciprian Man poreclit Mandarină a fost promovat de Laura Codru Kovesi și este unul dintre cei mai tineri șefi de din DNA. Conform presei, Man se dă în vânt după vânătoare. Anchetat, cu ani în urmă, pentru braconaj, de magistraţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Ciprian Man a comis-o din nou.

În decembrie 2017, din iniţiativa lui Man, o partidă de vânătoare s-ar fi încheiat cu un adevărat măcel printre cerbii aflaţi în fondul Asociației Crișana Hunting din comuna Tinca județul Bihor: 9 exemplare adulte au fost atunci masacrate de procurorul Mandarină şi partenerii săi de vânătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *