Scandal URIAȘ în Parlament! Deputații au votat până a ieșit ca Daddy. UDMR l-a trădat pe Dragnea

Scandal uriaș în Parlament la votul privind Legea pentru cobaterea spălării banilor! Deputații au votat până a ieșit cum trebuie. Inițial, legea a picat la vot, însă PSD a decis reluarea procedurii. În această lege a fost trecut un amendament prin care acțiunile la purtător pot fi trecute la vedere în 18 luni. De asemenea, proprietarii lor nu pot fdi deconspirați. Spre exemplu, societatea TelDRum, despre care DNA susține că este controlată de Liviu Dragnea, are acțiuni la purtător. Totuși legea a rămas în forma criticată, cnform căreia ONG-urile aparținând minorităților nu trebuie să declare sursa banilor.

Liderul PSD al deputaților, Daniel Suciu a susșiunut că formațiunea politică avea 143 de deputați în sală, dar la primul vot electronic anumite cartele nu au fost înregistrate, din acest motiv s-a solicitat reluarea votului. Jurnaliștii i-au replicat că există imagini ca unii se aflau pe holuri când s-a votat, însă Suciu a respins categoric aceastsă varianță.

Cei mai supărați au fost cei de la UDMR, care au amenințat PSD că ar putea rămâne fără majoritate în Camera Deputaților. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a catalogat reluarea votului ca fiind o porcărie. Legea care previne spălarea banilor a picat inițial la vot în Parlament, însă, ulterior votul a fost reluat, proiectul trecând cu 170 de voturi.

Inițial, proiectul picase cu 163 de voturi pentru. Cu toate că fundațiile care aparțin minorităților nu sunt obligate să declare sursa banilor. PSD a obținut voturi din partea opoziției pentru a trece proiectul.

Și fostul premier Victor Ponta a reacționat dur după ce Legea privind combaterea spălării banilor a trecut de Camera Deputaților, după ce votul a fost reluat.

„Veste buna : legea nu a trecut la vot la Camera Deputatilor / UDMR nu a acceptat „spaga” lui Dragnea si a votat impotriva !Veste proasta : impotriva Constitutiei si Regulamentului Camerei Deputatilor Dragnea a cerut repetarea votului pana trece lege – si Florin Iordache s-a conformat / asa ca s-a votat din nou si au mai furat cateva voturi cat sa spuna ca a doua oara a trecut! Aici nu mai e vorba de atacat la CCR – aici trebuie sa vina procurorii sa ii lege pe cei care fura voturi chiar in plenul Camerei Deputatilor! Dragnea e recidivist!”, scrie Ponta pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *