Scandalul din Armată: Dragnea BLOCHEAZĂ publicarea în Monitorul Oficial a decretului lui Iohannis! Președintele cere publicarea imediată!

Liderul PSD Liviu Dragnea încearcă să blocheze publicarea în Monitorul Oficial a decretului prin care preşedintele Klaus Iohannis a prelungit cu un an mandatul generalului Nicolae Ciucă în fruntea Statutul Major al Armatei, susţin surse politice pentru Adevărul. Monitorul Oficial e în subordinea Camerei Deputaţilor, instituţie condusă de Liviu Dragnea.

Decretul a fost trimis la amiază de către Administraţia Prezidenţială spre Camera Deputaţilor, în subordinea căreia funcţionează Monitorul Oficial. Preşedintele Camerei Deputaţilor e Liviu Dragnea, cel care a decis ca Dumitru Scarlat să-i ia locul lui Nicolae Ciucă în fruntea Armatei, mutare refuzată de şeful statului. Azi e ultima zi de lucru în sistemul bugetar, iar mandatul generalului Ciucă în fruntea Armatei expiră pe 31 decembrie. Până azi, decetele semnate de preşdintele Klaus Iohannis erau publicate imediat în Monitorul Oficial.

În fața acestei situații, președintele Klaus Iohannis a reacționat și somează Monitorul Oficial să publice decretul avertizând că întârzierea publicării decretului atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate.

”Imediat după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, Decretul Președintelui României nr. 1331/2018, prin care s-a prelungit mandatul șefului Statului Major al Apărării, a fost transmis, în condițiile Legii nr. 202/1998, secretarului general al Camerei Deputaților, în vederea publicării în Monitorul Oficial al României. Monitorul Oficial al României este publicația oficială a statului român, în care se publică actele prevăzute de Constituție, de Legea nr. 202/1998, precum și de alte acte normative. Publicarea decretelor, acte prevăzute de Constituție, nu poate fi blocată sau cenzurată de instituțiile cu atribuții în această procedură. Președintele României atenționează că întârzierea publicării în Monitorul Oficial al României a Decretului nr. 1331/2018 și, implicit, împiedicarea producerii efectelor acestui act are grave consecințe și atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *