Scandalul dintre ministrul Justiţiei şi trompeta PSD din CSM, Lia Savonea, atinge APOGEUL: Voi da publicităţii…

Scandalul din Justiţie pare fără sfârşit! Ana Birchall tună și fulgeră după ce şefa CSM, Lia Savonea, a anunțat că va sesiza CCR privind un conflict între Consiliu şi acţiunile ministrului Justiţiei.

„Să ne transmită, în regim de urgență, punctul de vedere al CSM privind această analiză. Dacă nu, voi da publicității analiza pe care am întocmit-o pe baza punctelor de vedere primite de la instituțiile care ne-au transmis și toate asociațiile profesionale”, a zis Ana Birchall.

Șefa CSM, Lia Savonea, a anunțat că va sesiza CCR privind un conflict între Consiliu și acțiunile ministrului Justiției, Ana Birchall. Savonea este nervoasă că plenul CSM nu a întrunit cvorumul pentru numirea în funcţia de şef al Secţiei Speciale a Adinei Florea, pupila PSD. Scandalul a început după ce Birchall a pledat pentru respingerea Adinei Florea de la şefia Secţiei Speciale, instituţie neagreată de UE.

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a anunțat că procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, nu i-ar fi răspuns la telefon, astfel că membrii preyenți la CSM au stabilit reluarea discuțiilor la 16.30, oră la care spera ca şi cei trei procurori aflați la PICCJ să revină la ședința de plen.

„L-am sunat pe domnul procuror general. Nu a răspuns. Activitățile se pare că vor dura până la ora 16 acolo la Parchet. Și procurorul general a fost invitat la ședința de plen. La acel moment nu a comunicat sub nicio formă că nu ar avea disponibilitate. Să amânăm până la 16.30, timp în care procurorii ar putea avea timpul necesar să ajungă de la sediul PICCJ la CSM”, a spus Savonea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *