Scandalul Jeff Bezos-„National Enquirer“ duce la Trump

Scandal dintre Jeff-Bazos, proprietarul gigantului Amazon și al influentului ziarul „Washington Post“ și tabloidul National Enquirer, proprietatea firmei „American Media”, condusă de David Pecker, un apropiat al președintelui Donald Trump, capătă conotații politice.

Tabloidul „National Inquirer“ este bănuit că ar fi acționat din nou pentru a-l apăra pe Trump, pentru că a mai lucrat pentrul liderul de la Casa Albă. „National Enquirer“ a scos la iveală de curând legătura extraconjugală al lui Bezos cu o fosta realizatoare de televiziune, Lauren Sanchez. Dezvăluirile au fost însoțite de mesaje pe Internet și fotografii cu cei doi și au dus la divorțul șefului Amazon , care era căsătorit de 25 de ani. Imediat după aceste dezvăluiri,Bezos i-a cerut șefului serviciului său de securitate să afle cum au ajuns mesajele respective în posesia tabloidului.

Dar presa americană și-a adus aminte de o poveste ceva mai veche care îl plasează pe proprietarul „National Enquirer“, David Pecker, ăntr-un alt scandal, în legătură cu campania vechiului său prieten Donald Trump. Din declarațiile avocatului acestuia din urma a rezultat că între altele, „American Media” a fost intermediarul care a plătit uneia dintre amantele lui Trump, 130.000 de dolari pentru ca aceasta să tacă, în legătură cu relația respectivă. Pentru ca această mușamalizare s-a petrecut pe fondul campaniei electorale, un tribunal din New York a stabilit că American Media a făcut o contribuție ilegală de campanie, ceea ce este un delict penal.

A urmat o înțelegere în care „American Media” a oferit procurorilor informații suplimentare, în schimbul achitării și în acel context, compania a acceptat să fie supravegheată timp de trei ani și dacă va comite vreun delict, cazul poate fi reactivat, notează europa liberă.

Când a aparut articolul despre Bezos, „National Inquirer“ a fost bănuit că ar fi acționat din nou pentru a-l apăra pe Trump, știut fiind că Bezos este proprietarul ziarului „Washington Post“, pe care președintele îl consideră ostil. În acel context, avocați ai firmei „American Media” l-au șantajat pe Bezos, scriindu-i că nu vor publica alte mesaje și fotografii compromițătoare, daca el declară că ancheta împotriva sa nu a fost motivată politic.

Bezos a făcut însă public acest șantaj. În plus, el scris pe blog că ar putea exista și o conexiune saudită, relatând că David Pecker ar fi fost recompensat de Trump, după ce a devenit președinte, cu o cină la care a participat o influentă oficialitate saudită, știut fiind că Pecker avea interese de afaceri în Arabia Saudită.

Or „Washington Post“ continuă să preseze administrația Trump în legătură cu bănuiala că prințul moștenitor și lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman ar fi fost implicat în uciderea ziaristului saudit Jamal Khashoggi.

Proprietarul „National Enquirer“ a respins vineri acuzaţiile de „extorsiune şi şantaj” ale directorului executiv Amazon, Jeff Bezos, spunând că articolul său despre o relaţie extraconjugală în care este implicat cel mai bogat om din lume a fost legal şi va investiga afirmaţiile sale, relatează Reuters.

Procuratura americană din Manhattan examinează dacă pretinsa extorsiune a încălcat un acord de neîncepere a urmăririi penale, a spus o persoană familiarizată cu chestiunea, confirmând un raport anterior al Bloomberg News.

„American Media crede cu hotărîre că a acţionat în mod legal în raportul despre povestea domnului Bezos”, a anunţat compania într-un comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.