Scandalul Plăcuțelor Anti-PSD Se Mută La Parchet

Scandalul numerelor de înmatriculare anti-PSD se mută la Parchet. Conducătorul mașinii cere astăzi procurorilor de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 3 să-i restituie permisul până la finalizarea cercetărilor invocînd dreptul la muncă întrucât este șofer profesionist. De asemenea, el va cere Ministerului Român de Externe să precizeze clar dacă în România sunt respectate modificările aduse în urmăc u 2 ani Convenției de la Viena.
„Stim doar temeiul faptic, nu și temeiul legal. Că ar fi circulat cu numere de înmatriculare inactive.Vrem să stabilim oficial dacă modificările au fost amendate de România sau dacă România și-a exprimat vreo obiecție la aceste modificări. Vrem să știm dacă aceasta Convenție se aplică pe teritoriul României”, a spus Ioana Mateș, avocata care îl reprezintă pe Răzvan Șerbănescu proprietarul mașini înmatriculate în Suedia care a zguguit Poliția Română.

Șoferul mașinii cu număr anti-PSD, care luni a rămas fără permis și fără plăcuțele de înmatriculare, a venit, din nou, astăzi dimineață la Poliție. Răzvan Ștefănescu speră să-și recupereze permisul de conducere, spunând că este șofer profesionist și documentul îi este absolut necesar. „Dacă Poliția mi-ar fi spus sau mi-ar fi dat o notă că trebuie să schimb plăcuțele personalizate, le-aș fi schimbat. Dar dacă le-aș fi schimbat de capul meu aș fi făcut o ilegalitate”, a declarat Răzvan Ștefănescu.

Poliția Română a făcut luni după amiază precizări în scandalul plăcuțelor de înmatriculare care conțin un mesaj ofensator la adresa PSD. Șoferul a rămas fără permis și fără plăcuțele de înmatriculare și acuză Poliția că a făcut un abuz, întrucât a intrat legal în țară.

Numerele provizorii sunt valabile doar pe teritoriul țării și nu pot fi folosite fără accept pe teritoriul țării noastre, spun polițiștii.

Ei au admis că legea îi depășeste: Este o situație inedită!, a spus reprezentantul Poliției Rutiere. El a spus că se vor lua măsuri față de echipajele anterioare care nu au dispus sancționarea șoferului. Polițiștii au reclamat și faptul că numărul de înmatriculare nu conținea și cifre așa cum prevede legislația.

Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei a anunțat că bărbatul care conducea autoturismul cu numărul de înmatriculare M..E PSD s-a ales cu un dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România. Bărbatul a rămas fără permis și fără numerele de înmatriculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.