Scandalul Schengen se extinde: Comisia şi Consiliul, chemate în Parlamentul European pentru a da explicaţii despre România!

 

Consiliul şi Comisia Europeană au fost chemate în Parlamentul European, pentru a discuta despre aderarea României la spațiul Schengen, anunță eurodeputatul Victor Negrescu.

„Săptămână viitoare Consiliul şi Comisia Europeană au fost chemate în Parlamentul European, la inițiativa Grupului social-democrat, pentru a discuta despre aderarea României la spațiul Schengen şi pentru a prezenta care sunt următorii paşi de urmat pentru realizarea acestui obiectiv.”, a transmis, pe Facebook, europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreședinte al PSD.

„Să sperăm că celelalte grupuri politice vor susține demersul”, scrie acesta.

El precizeazăcă tot săptămâna viitoare, Partidul Social Democrat va pune subiectul pe agenda şedinței de pregătire a Consiliului European organizată de stânga europeană cu şefii de stat şi de guvern.

„De altfel, guvernele social-democrate din Germania şi Spania şi ministrul de interne social-democrat din Luxemburg au fost ieri printre cei mai puternici susținători ai României prin intervențiile lor din Consiliul de Justiție şi Afaceri Interne. Nu cedăm! Rămâne de văzut dacă dreapta europeană, din care face parte cancelarul austriac, ne urmează exemplul”, încheie Negrescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *