Scăpat de acuzații în Parlament, Șeful PSD iese la atac: Nu mai vreau să vorbesc de Codul penal

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, alături de şeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, au avut astăzi primele declaraţii după controversatele modificări la Codul Penal făcute de Comisia Iordache. Astăzi modificările se dezbat în Senat, urmând ca ele să ajungă miercuri în Camera Deputaţilor, ca for decizional.

Tăriceanu : „Deciziile CEDO şi solicitările Comisiei de la Veneţia au dus la aceste modificări. Există nevoia de a modifica filozofia Codului Penal. Trimiterea în puşcărie a celor vinovaţi nu este o soluţie. Recuperarea prejudiciilor ar fi o soluţie. Abuzurile constatate în ultimii ani în Justiţiei să fie eliminate, astfel încât oameni nevinovaţi să ajungă la puşcărie. Dorim o definire mult mai clară a articolelor din Codul Penal”.

Liviu Dragnea: „Despre Codul penal nu mai vreau să vorbesc. Vorbim de peste un an.”

Întrebat dacă noile modificări ale Codului Penal îl ajută, Dragnea a certat jurnaliştii că nu vorbesc despre abuzuri ci doar despre el. „Categoritc nu răspund la această întrebare!”. În legătură cu avertismentul dat României de 11 ţări şi SUA pentru modificările din sfera legilor penale, Liviu Dragena a evitat să dea o replică.

Sursa foto: b1.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *