Schimb de focuri la graniţa dintre India şi Pakistan. Mai mulţi soldaţi pakistanezi au fost ucişi

Cel puţin trei soldaţi au fost ucişi şi unul a fost rănit într-un schimb de focuri ce a avut loc marţi în regiunea disputată Kashmir, la graniţa cu India, informează Armata pakistaneză, citată de Al Jazeera.

Schimbul de focuri dintre forţele pakistaneze şi cele indiene a avut loc în zona Liniei de Control (graniţa de facto dintre Kashmirul indian şi cel pakistanez, n.r.) şi vine în contextul unei situaţii tensionate la graniţa dintre cele două puteri nucleare. Soldaţii au fost ucişi în regiunea Rawalakot din Kashmirul pakistanez, potrivit Armatei Pakistanului.

Confruntarea armată vine la doar o zi după ce o persoană a fost ucisă şi cinci au fost rănite în urma unui bombardament desfăşurat de India în regiunea Nezapir din Kashmirul pakistanez.

Situaţia în Kashmir, regiune disputată de India şi Pakistan, continuă să fie foarte tensionată, mai ales după ce un atac sinucigaş a ucis 42 de soldaţi indieni în februarie, în Pulwama. Autorităţile indiene au învinuit Islamabadul că protejează gruparea armată Jaish-e-Muhammad, care a revendicat atacul, şi a lansat un raid aerian pe teritoriul Pakistanului, mişcare care a adus cele două puteri nucleare aproape de un nou război.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *