Şcoala ar putea începe mai devreme de la toamnă! Anunţul ministrului Educaţiei

Anul școlar 2022-2023 ar putea începe mai devreme, iar elevii ar putea avea parte de încă o perioadă de vacanță. Acestea sunt doar câteva dintre propunerile anunțate de Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, miercuri, într-o emisiune difuzată la TVR.

„În anul școlar 2022-2023 vom propune ca vacanță de iarnă să fie în perioada 22 decembrie – 8 ianuarie și avem o a doua perioadă a sărbătorilor pascale, 7-18 aprilie, deci avem deja două vacanțe mari care împart în trei secțiuni anul școlar”, a anunțat Sorin Cîmpeanu, miercuri seară, la TVR.

Avem printre cele mai scurte durate ale anului școlar, motiv pentru care am făcut deja propunerea de a începe pe 5 septembrie anul școlar 2022-2023 și a încheia pe 16 iunie. În acest fel, ne apropiem de media europeană, nu mai suntem pe ultimele locuri din perspectiva numărului de zile de școală, a declarat ministrul Educaţiei.

Cîmpeanu a spus că a discutat aceste variante cu experții în pedagogie și au ajuns la concluzia că este de preferat ca perioada de cursuri să fie alternată cu cea de vacanță. O nouă vacanță pentru elevi Cîmpeanu mai vrea ca vacanța din luna octombrie, care până acum era rezervată doar copiilor de grădiniță și elevilor din clasele pregătitoare și I-IV, să fie extinsă la toți elevii.

„Vom formula propunerea ca la final de octombrie să fie o vacanță de o săptămână pentru toți elevii – ciclul primar, gimnazial și liceal. În această primă secțiune să fie și „Școala Altfel”. Semestrul sau trimestrul se încheie pe 22 decembrie. După vacanța de iarnă, pentru a alterna această perioadă de școală cu perioada de odihnă, putem lua în calcul o săptămână de vacanță în luna februarie. Dar această decizie, dacă se va lua, se va lua în interesul elevilor și se va lua și pentru a susține sportul ca activitate benefică tinerilor”, a mai spus ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *