Școlile se închid vineri, din pricina gripei. Sperăm că se face și dezinfecție

Ministerul Educației a anunțat, miercuri, că, la recomandarea Ministerului Sănătății, vineri vor fi închise școlile, ca urmare a creșterii cazurilor de gripă. Măsura vizeată toate unitățile de învățământ preuniversitar și a fost luată după ce specialiștii

Institutului Național de Sănătate Publică au declarat a doua saptamana cu caracter epidemic. În cazul în care va urma și a treia săptămână cu caracter epidemic, în România va fi declarată epidemie de gripă. Ideal ar fi, însă, nu doar să se închidă școlile, ci să se facă și dezinfecție în ele, altfel, când se reiau cursurile, o luăm de la capăt cu valul de îmbolnăviri de gripă.

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a urcat miercuri la 34, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Masurile de prevenire si control demarate de Ministerul Sanatatii saptamana trecuta, la debutul sezonului gripal, se mentin in perioada urmatoare. Deciziile de suspendare a orelor de curs pe o perioada limitata de timp se vor aplica punctual, potrivit Ministerului Sanatatii.

De asemenea, in urma analizei solicitarilor transmise de medicii de familie si centralizate de Directile de Sanatate Publica, Ministerul Sanatatii a demarat procedurile pentru a achizitiona suplimentar un numar de aproximativ 25.000 de doze de vaccin.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *