Şcolile şi grădiniţele din Singapore s-au redeschis în pofida Pandemiei Covid 19

Şcolile şi grădiniţele din Singapore s-au redeschis, aşa cum era programat, luni, după o vacanţă, la o zi după ce autorităţile din acest oraş-stat insular au interzis intrarea vizitatorilor, din cauza pandemiei de coronavirus, informează DPA.

Şcolile vor implementa „măsuri de precauţie sporite” care vor include verificări zilnice ale temperaturii corporale şi „o rutină de dezinfectare” în clase, a precizat Ministerul Educaţiei.

Orice elev sau profesor care a călătorit în străinătate în ultimele două săptămâni va trebui să rămână la domiciliu pentru următoarele două săptămâni, perioada maximă estimată de incubaţie pentru COVID-19.

Redeschiderea şcolilor vine în contextul în care numărul persoanelor diagnosticate cu COVID-19 continuă să crească în Singapore, cu 32 de noi cazuri anunţate duminică la un total de 455 de persoane infectate şi două decese.

Acest număr este relativ scăzut prin comparaţie cu ţările din Europa, „epicentrul” pandemiei – potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii – unde s-au ordonat închideri de şcoli în numeroase state în ultimele săptămâni.

Ministerul Sănătăţii din Singapore a declarat duminică că 80% din cazurile recente de infectare au fost importate, fiind vorba în principal de singaporezi care se întorceau acasă.

În scopul de a reduce numărul tot mai mare de cazuri importate, autorităţile din acest oraş-stat insular au anunţat că tuturor turiştilor străini şi vizitatorilor pe termen scurt li se va interzice intrarea în Singapore începând de luni, de la miezul nopţii, în timp ce cetăţenilor întorşi acasă li se va impune o carantină obligatorie de 14 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *