Scuze penibile ale Germaniei pentru refuzul de a exclude Rusia din SWIFT: Studenții ruși nu vor putea trimite bani bunicilor

Guvernul german şi-a reiterat vineri refuzul de a exclude Rusia din sistemul interbancar de comunicaţii internaţionale SWIFT, aşa cum ceruseră oficiali ucraineni şi din alte ţări după invazia rusă în Ucraina.

„Oprirea SWIFT ar necesita o pregătire tehnică complexă şi ar avea efecte masive şi asupra transferurilor de plăţi în Germania şi pentru firmele germane, în afacerile acestora cu Rusia”, a explicat purtătorul de cuvânt al executivului de la Berlin, Steffen Hebestreit.

El a precizat de asemenea că Germania nu a fost singura care a ezitat la summitul UE încheiat vineri dimineaţa, afirmând că „am observat că şi Franţa şi Italia, printre altele, au avut obiecţii”, a spus el.

Germania găsește noi justificări pentru a nu exclude Rusia din SWIFT

Annalena Baerbock, ministrul german de externe, a vorbit din nou despre această măsură vineri seara, afirmând că sancțiunile pe care Uniunea Europeană le-a impus vor afecta mai puternic guvernul președintelui Vladimir Putin decât excluderea din SWIFT.

Ea a spus într-un interviu acordat ARD de asemenea că excluderea Rusiei din SWIFT ar face imposibilă susținerea din străinătate a unor ONG-uri din care apără drepturile omului și că studenții ruși din străinătate nu vor mai putea să trimită bani bunicilor lor.

„Sabia care pare mai dură nu este mereu cea mai isteață”, a afirmat Baerbock, adăugând că „nu doar oligarhii efectuează tranzacții financiare…Sabia mai ascuțită în momentul de față este sancționarea băncilor (n.r. prin alte măsuri). Obligațiunile [emise de guvernul rus] nu mai pot fi vândute în străinătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *